Είστε εδώ: Αρχική > Τεύχη > 01 > Τα Νέα Του Χωριού

Τα Νέα Του Χωριού 01

Έλληνας "σπάει" αμερικάνικο οργανισμό

Στις αρχές του μήνα Φεβρουαρίου, ένας 'Ελληνας σπουδαστής στην Αγγλία με το ψευδώνυμο ph0tek, κατάφερε να περάσει την ασφάλεια αμερικανικού στρατιωτικού οργανισμού με αποτέλεσμα να αποκτήσει εμπιστευτικούς κωδικούς και πληροφορίες. Αυτός ο cracker κατηγορείται και για άλλα αδικήματα κατά του πανεπιστημίου του και υπήρξε πιθανότητα να κρατηθεί στη χώρα που σπουδάζει για ανακρίσεις και φυλάκιση.

Αμέσως μετά την εισβολή στον οργανισμό αυτό, η Αμερική επικοινώνησε με την πρεσβεία της στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να βρουν ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτή την επίθεση. Ο ph0tek είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα 3 ελληνικά πανεπιστήμια έτσι ώστε να καμουφλάρει την πραγματική του τοποθεσία, που είχε τελικά ως αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί.

Παρόλα αυτά, η Ελληνική ομάδα LoL (Lamerz On Line) στην οποία είναι μέλος, αποφάσισε να του συμπαρασταθεί και γι' αυτό επιτέθηκε εναντίον 67 ελληνικών domains των οποίων αντικατέστησε την αρχική σελίδα με μηνύματα υπέρ της ελευθερίας του, αφού πρώτα έσβησε όλα τα αρχεία που περιείχαν (20/02/2000).

Το θέμα δεν πήρε τις διαστάσεις που του ταίριαζαν ενώ η έρευνα έχει φτάσει σε αδιέξοδο λόγο έλλειψης στοιχείων και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού.

Πηγή: LoL

Καταγραφή Eίδησης: 01/03/2000

 

Συγχωνεύσεις

Η X-treme Networks συνεργάζεται τώρα πια επισήμως με την Εμπορική τράπεζα Ελλάδος όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της εταιρείας iPNG τον περασμένο Δεκέμβριο. Με αυτή τη συγχώνευση ο μεν provider θα μπορέσει να αναπτυχθεί περισσότερο και να παρέχει ταχύτερες υπηρεσίες ενώ η τράπεζα θα επεκταθεί και στο e-banking δηλαδή την μεταφορά χρηματικών ποσών μέσω Internet.

Επίσης η FORTHnet αγόρασε το 75% της HellasNet έναντι του ποσού των 2 δισεκατομμυρίων δραχμών, ενώ το υπόλοιπο 25% κράτησε η εταιρεία ISOnet - η οποία το είχε από παλιά, όμως τώρα η τελευταία απέκτησε και 9% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης. Αυτή η συνεργασία έχει χαρακτηριστεί πολύ σημαντική αφού έρχονται σε συνεργασία το ιδιαίτερα παλιό και δυνατό τμήμα της FORTHnet, ειδικό στην δημιουργία δικτύων, με το τμήμα γραφικού σχεδιασμού της HellasNet το οποίο έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια της on-line παρουσίας του.

Βεβαίως, αξίζει να αναφέρουμε και την πιο γνωστή συγχώνευση του 2000. Η AOL (America On Line) ενώθηκε με την Times Warner και μαζί τώρα σκοπεύουν να προάγουν το Internet στην εγκυρότερη και ταχύτερη μορφή ενημέρωσης. Εντός των επομένων ετών θα προσπαθήσουν να ταυτίσουν την πληροφόρηση με το Διαδίκτυο πράγμα που μοιάζει ιδιαίτερα εφικτό αφού η Times Warner έχει γνωστό όνομα στον τομέα των ειδήσεων (Times Magazine, CNN) ενώ η AOL έχει επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: .net \ CHIP \ Info-Tech

Καταγραφή Eίδησης: 01/03/2001

 

Περί Microsoft

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος και βασικός ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας ενώ δήλωσε πως παραχωρεί τη θέση του στο στενό του φίλο Steve Ballmer. Ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του αρχιτέκτονα λογισμικού αλλά διατήρησε τη θέση του σαν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Steve Ballmer ήταν ήδη πρόεδρος της Microsoft από τον Ιούλιο του 1998 και σύμβουλος του κυρίου Gates. Με αυτή του την προαγωγή θα λάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο όπως επίσης και το δύσκολο έργο της διεύθυνσης ολόκληρης της εταιρείας, ιδιαίτερα δυσκολότερο τώρα με τις κατηγορίες του Αμερικανικού κράτους για το μονοπώλιο που ασκεί στο χώρο τον υπολογιστών.

Ο William (Bill) H. Gates τώρα θα αφοσιωθεί στο έργο που του άρεσε πάντα να κάνει... την δημιουργία "έξυπνου" και χρήσιμου λογισμικού που θα προωθήσει τους υπολογιστές πολλά χρόνια μπροστά ενώ θα τους κάνει συμβατούς με τα πάντα. Επίσης σκοπεύει να αφιερωθεί στα δύο μικρά παιδία του, την Jennifer και τον Rory αλλά και στο ίδρυμα δωρεών που έχει ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του.

Πρόσφατο επίτευγμα της Microsoft είναι η επίσημη δημοσιοποίηση της πρώτης έκδοσης των Windows 2000 που έγινε παγκοσμίως στις 17 Φεβρουαρίου. Τα Win2K (η καινούργια έκδοση των Windows NT) είναι η απόπειρα της εταιρείας να ταυτίσει την πετυχημένη αρχιτεκτονική των NT με τα σύστημα καθημερινής χρήσης των home users. Με το καιρό, θα εμφανιστούν διάφορα upgrades και patches που θα κάνουν το σύστημα πιο σταθερό και συμβατό με κάθε συσκευή υπολογιστικού υλικού.

Επίσης παρουσιάστηκε σε μια πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μια παιχνιδομηχανή κατασκευασμένη από την ίδια τη Microsoft. Ο ίδιος ο κ. Gates εμφανίστηκε σε μια γιγαντοοθόνη όπου έστελνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα σε όλους του παρευρισκόμενους, ανακοινώνοντας το νέο επίτευγμα της εταιρείας του, το X-Box. Αυτή η πλατφόρμα ήρθε για να ανταγωνιστεί τις άλλες μεγάλες του είδους (π.χ. Playstation 1 & 2 από τη Sony) αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της μιας και είναι κάτι εντελώς καινούργιο για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο χρόνος, όπως πάντα, θα δείξει.

Πηγή: Microsoft / Το Βήμα

Καταγραφή Eίδησης: 15/03/2000