Είστε εδώ: Αρχική > Τεύχη > 02 > Σκέψεις

Net Life VS Real Life

- Από τον SoF

Δημιουργώ ατμόσφαιρα, ανάβω το marlborάκι, κλείνω τα φώτα, βάζω μουσική να σκεπάζει τον ήχο του πληκτρολογίου και αρχίζω.

Πράξη πρώτη: Start/Programs/Accessories/Dialup Networking/.
Πράξη δεύτερη: My Connection/Enter/Connect.
Πράξη τρίτη: Login, passwd.

Η ζωή επιτέλους αρχίζει! Κάθε uh-uh του ICQ μοιάζει με χτύπο της καρδιάς μου. Τι;;;;;; Δεν υπάρχει κανένας στη notify list μου;; Αδύνατον.. είναι 11 η ώρα.. που είναι όλοι; Δεν μπορούν να μου το κάνουν αυτό.. Με αποκοινωνικοποιούν.. Α να! χεχε έκανα βλακεία, μπήκα σε λάθος server. Τι lame :P Τέλος πάντων, ας το διορθώσω λοιπόν.

Να εδώ είμαστε. Ωωω, όλοι εδώ είναι. Τι χαρά. Και τώρα; και τώρα τι; Δεν υπάρχει πια κάτι να πω.. χμμ.. Περίεργο. Ξαφνικά δε νιώθω και δε βλέπω τίποτα. Ω μα βέβαια.. βρήκα τι φταίει, σταμάτησε το Winamp μου! Κάτσε να αλλάξω mp3. Καλύτερα να φτιάξω μία Playlist μην έχουμε πάλι καμία τέτοια έκπληξη και πάθω τίποτα. Να και το πρώτο prive. Από τον Κώστα είναι.. τον χώρισε λέει η γκόμενα γιατί ανακάλυψε τα logs του με το cyber sex. - lol - Αν είναι ποτέ δυνατόν. Εγώ τα δικά μου τα έχω σε δισκέτα. Εμ, τα ήθελε και τα έπαθε! Δεν κρατάνε τέτοια filez στο desktop! Ωχ 12 καινούρια email.. μπα διαφημιστικά είναι τα περισσότερα. Junk.. junk.. junk. Σκατά.. :-(( Α να ένα από την Γιώτα. Έρχεται σε 2 μήνες από τη Γερμανία. Άντε να δούμε και αυτηνής τη φάτσα καμιά μέρα.

Το βράδυ συνέχισε με chat, ποτάκι και κατά τις 5 η ώρα κοιμήθηκε ο user του οποίου τη ζωή παρατηρώ εδώ και 6 χρόνια. Στις 7 το πρωί αλλάζει η ζωή του Mode. Από net life γίνεται real life.

Αλλά ποιος ορίζει το real και το unreal; Το κάθε τι δεν είναι σχετικό με τις προσωπικές εμπειρίες και τη ρουτίνα του καθενός; Όμως τι γίνεται όταν συνυπάρχουν δύο ζωές μέσα σε ένα άτομο. Υπερισχύει η μία ή γίνεται συγχώνευση; Όταν σε μια συζήτηση (στην "real" life) σου ζητάει κάποιος να του επαναλάβεις τι είπες και εσύ του λες scroll up, έχεις πρόβλημα ή απλά είναι η net life που έχει νικήσει για μία στιγμή την κανονική σου ζωή;

Αρχίζεις να βλέπεις το P.C. σου σαν φίλο. Του μιλάς, το βρίζεις, τσακώνεσαι μαζί του. Είσαι τρελός; Είναι ένα μηχάνημα μόνο! Χωρίς συναισθήματα, χωρίς λογική! Ή μήπως κάνω λάθος; Μα εσύ λες ότι όταν πεθάνεις θέλεις να σε στείλουν στον Άδη με modem bit to bit! Λογικέψου. Είσαι πολύ χοντρός και ούτε καν με ISDN δε θα φτάσεις εκεί (:p). Τι; Δεν άκουσα καλά; το θ το γράφεις με 8 στο σχολείο; Ε μα εσύ είσαι για δέσιμο πια! Αντί να βρίσεις τον άλλον και να τον πεις μαλάκα τον λες lamer;

Τέλος πάντων. Δε σχολιάζω πια. Το μόνο που σκέφτομαι πλέον και με έχει κάνει να φτάσω σε σημείο τρέλας είναι η "Αγάπη" μέσω του Internet; Δηλαδή μπορεί να υπάρξει πραγματική αγάπη μέσω του Internet ή αυτό γίνεται μόνο στην "κανονική" ζωή; Βέβαια, όταν δεν βλέπεις τον άλλον, κακά τα ψέματα του ανοίγεσαι πολύ πιο εύκολα και του μιλάς περισσότερο απ' ότι όταν τον βλέπεις από κοντά. Αυτό επιταχύνει την όποια σχέση θα δημιουργηθεί ανάμεσα σε εσένα και την κοπέλα, ή εσένα και το αγόρι. Πάντα παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση, τουλάχιστον παίζει ρόλο μέχρι να γνωρίσεις το άτομο και να μιλήσεις μαζί του. Είχα δύο σχέσεις με κοπέλες από το δίκτυο, και οι δύο με χώρισαν. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο και οι δύο με χώρισαν λίγο καιρό αφού γνωριστήκαμε από κοντά. Αφού πρώτα βέβαια είχαν αρχίσει να απομακρύνονται (δεν μιλούσαν, δεν ανοιγόντουσαν κλπ). Ήμουν σίγουρος τότε, ότι δεν μπορούσε να υπάρξει αγάπη ανάμεσα σε δύο users. Μέχρι που είδα μία φίλη μου, με έναν Γιαπωνέζο. Ήρθε ο Γιαπωνέζος στην Ελλάδα, βρήκε την κοπέλα και ζουν happily ever after.

Έχω λοιπόν καταλήξει στο εξής συμπέρασμα, που πιστεύω ότι είναι και σωστό. Ό,τι συμβαίνει στην real life, συμβαίνει και στην net life και λογικό είναι να μην συμβαίνουν πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Ο τολμών νικά, αλλά όχι πάντα.

Start/Log Off..

.SoF.