Είστε εδώ: Αρχική > Τεύχη > 03 > Δει Δή... Δικτυοπλοειν

Δει Δή... Δικτυοπλοειν: Επικοινωνόντας

- Από τον Thunder

Είναι καλοκαίρι και πολλοί αφήνουν το ψηφιακό surfing για να εντρυφήσουν στο παραδοσιακό. Παρόλα αυτά, σπάνια κάποιος αντέχει καιρό μακριά από τα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιεί καθημερινά. Κάποιοι παίρνουν μαζί τις τηλεοράσεις, τα cd player ακόμη και τους φορητούς υπολογιστές τους. Σίγουρα όμως, υπάρχει μια συσκευή την οποία δύσκολα θα αφήνατε πίσω επειδή είναι τόσο μικρή και χρήσιμη που θα ήταν κρίμα να σκονίζεται σε κάποιο ράφι του κλειδωμένου σπιτιού σας.

Έτσι λοιπόν, στην τρίτη έκδοση της στήλης αυτής, θα ασχοληθούμε με τις ιστοσελίδες που αναφέρονται στα κινητά τηλέφωνα ώστε πριν φύγετε, να γνωρίζετε περισσότερα γι' αυτά και να τους έχετε προσθέσει στυλ :-)

 

Δε μου αρέσουν οι τυπικές μελωδίες του κινητού μου.
Που βρίσκω άλλες έτοιμες ;

Αν θέλω να αλλάξω λογότυπο ή να συνθέσω ήχους που βρίσκω τα προγράμματα ;

Παντού συναντάω τη λέξη GSM, τι είναι ;

Υπάρχει κάποιο αξιόλογο ελληνικό site με χρήσιμες πληροφορίες για κινητά ;

Όσο είμαι στο PC, πως μπορώ να στέλνω SMS μέσω Internet, δωρεάν ;

 


Δε μου αρέσουν οι τυπικές μελωδίες του κινητού μου.
Που βρίσκω άλλες έτοιμες ;

Το http://www.yourmobile.com/ είναι από τις πιο γνωστές σελίδες η οποία μπορεί να στείλει δωρεάν στο κινητό σας (εφόσον υποστηρίζεται από το ίδιο βέβαια) έτοιμους ήχους γνωστών τραγουδιών. Έχει μια μεγάλη database στην οποία προσθέτουν συνεχώς νέες μελωδίες και μπορείτε να βρείτε πολλές από αυτές που θα θέλατε και να τις ακούσετε πριν σας τις στείλετε.


 

 

Μόλις μπείτε θα βρείτε το εύχρηστο search engine το οποίο μπορεί να βρει τραγούδια είτε από το όνομα του τραγουδιού, είτε από του καλλιτέχνη.

 

 

Αμέσως θα σας προβάλλει κάθε σχετικό ήχο και εσείς μπορείτε να το ακούσετε,
να δείτε τις νότες ή να τον στείλετε στο κινητό σας.

 

Αν θέλω να αλλάξω λογότυπο ή να συνθέσω ήχους που βρίσκω τα προγράμματα ;

Στο http://www.tequila.org/ υπάρχουν άπλετα προγράμματα και πληροφορίες παντός τύπου. Στον τομέα "Mobile Heaven" θα βρείτε πολλά χρήσιμα αρχεία όπου με τη χρήση του PC και του modem θα σας δώσουν πολλές νέες δυνατότητες.

Μαζί με το Mobile Heaven έχει και πολλές άλλες χρήσιμες επιλογές. Στο συγκεκριμένου μενού μπορείτε να βρείτε τα προγράμματα που προαναφέραμε

 

 

 

 

Στον τομέα "Software" υπάρχουν πολλά αρχεία ελεύθερα για download και μαζί με πληροφορίες εγκατάστασης και χρήσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ψάξετε παραπέρα.

 

 

 

Παντού συναντάω τη λέξη GSM, τι είναι ;

GSM (Global System for Mobile communication) είναι ένα ψηφιακό σύστημα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και γενικά τα κινητά και τα δίκτυά τους, μπορείτε να βρείτε σε μια πολύ πετυχημένη user page, την GSM Link Heaven η οποία υπάρχει από το 1998.


Με πολλές κατηγορίες, ένα unofficial site το οποίο περιέχει πολλές
και χρήσιμες πληροφορίες για την κινητή τηλεφωνία.

 

Υπάρχει κάποιο αξιόλογο ελληνικό site με χρήσιμες πληροφορίες για κινητά ;

Μια πετυχημένη ελληνική ερασιτεχνική προσπάθεια προσέγγισης των κινητών τηλεφώνων είναι εκείνη του "Mobile Telecommunications". Έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και δυνατότητες χωρισμένες σε ευδιάκριτες κατηγορίες. Σίγουρα μια θετική παρουσία στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο.

 

 

Κάθε κατηγορία περιέχει τακτικά οργανωμένες πληροφορίες για πολλά είδη κινητών και δικτύων. Σίγουρα θα καλύψει πολλές από τις απορίες και αναζητήσεις σας.

 

 

 

 

Όσο είμαι στο PC, πως μπορώ να στέλνω SMS μέσω Internet, δωρεάν ;

Μία πλήρης λίστα υπάρχει στη γνωστή σελίδα ανεκδότων http://www.jokes.gr/ όπου έχει χωρίσει τις δυνατές επιλογές σας σε χώρες και δίκτυα. Σίγουρα ένας χρήσιμος νέος τομέας για αυτή την ιστοσελίδα..


 

 

Αυτές ήταν η προτάσεις μας για αυτό το τεύχος. Σας ευχόμαστε να έχετε ένα χαρούμενο καλοκαίρι και να διασκεδάσετε όσο πιο πολύ μπορείτε, μακριά από κάθε είδους επιβλαβή ακτινοβολία ;-) Have pure fun!