Είστε εδώ: Αρχική > Τεύχη > 04 > Δει Δή... Δικτυοπλοείν

Δει Δή... Δικτυοπλοειν: Μεγαλώνοντας

- Από τον Thunder

Είμαστε εδώ και πάλι μετά από τόσο καιρό, με περισσότερες ιδέες για πλοήγηση στον Διαδικτυακό Ιστό. Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε σε ελληνικές ιστοσελίδες ποικίλης θεματολογίας.

Ας ονομάσουμε αυτή την έκδοση της στήλης "Μεγαλώνοντας" και ας την αφιερώσουμε στα παιδιά που ξαφνικά από 17 έγιναν 18...

 

Περιεχόμενα

Που μπορώ να απευθυνθώ για πληροφορίες σχετικά με τα πανεπιστήμια και τις σχολές τους;

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μάθω τις νέες βάσεις των σχολών;

Σκέφτομαι να πάρω δίπλωμα οδήγησης. Τι σχετικό υπάρχει on-line;

Μπορώ να βρω στοιχεία για όλα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας;

Έχει το Internet πληροφορίες σχετικά με τα νέα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απέκτησα;


 

Που μπορώ να απευθυνθώ για πληροφορίες σχετικά με τα πανεπιστήμια
και τις σχολές τους ;

Είναι καλό πριν συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας, να αναζητήσετε τις διάφορες σχολές στο Διαδίκτυο. Τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν φροντίσει να διαθέσουν μέσω των σελίδων τους στοιχεία για όλα τα τμήματά τους, όπως περιγραφές, μαθήματα, πρόγραμμα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται κάποιος.

Για να βρείτε το τμήμα που σας ενδιαφέρει, θα χρειαστείτε μια λίστα με τις επίσημες σελίδες όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Εκεί έρχεται να σας βοηθήσει το GUnet, ένας διαδικτυακός τόπος που έχει σαν σκοπό του να ενώσει όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Εντοπίστε το πανεπιστήμιο που σας ενδιαφέρει από τη λίστα και επιλέξτε το. Στη σελίδα που θα ανοίξει, εντοπίστε το τμήμα που θέλετε ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με το περιεχόμενό του.

 

 

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μάθω τις νέες βάσεις των σχολών ;

Κάθε χρόνο, με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις, η Ε.Ρ.Τ. (Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση), σε συνεργασία με ειδικά φροντιστήρια, φροντίζει να εκδώσει στην ιστοσελίδα της τα θέματα των διαγωνισμάτων με τις λύσεις τους. Στη σελίδα της μπορείτε επίσης να βρείτε παλαιότερα θέματα εξετάσεων, τις περσινές βάσεις των σχολών και πολλές άλλες χρήσιμες για κάθε μαθητή πληροφορίες.

Μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες της σελίδας είναι η "Λίστα Επικοινωνίας" της, στην οποία μπορείτε να γραφτείτε και να λαμβάνετε τις λύσεις των θεμάτων απευθείας στο mail box σας όπως και τις βάσεις των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, αμέσως αφού επισημοποιηθούν.

 

 

Σκέφτομαι να πάρω δίπλωμα οδήγησης. Τι σχετικό υπάρχει on-line ;

Η OTEnet σε συνεργασία με τις σχολές οδηγών "Ζωγράφος" δημιούργησε μία ιστοσελίδα με τίτλο "2x4" με όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας καινούργιος ή και παλιός οδηγός. Περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε τομέα της οδήγησης, όπως για παράδειγμα την τρέχουσα νομοθεσία, χρήσιμες συμβουλές οδήγησης και πολλά quiz για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας.

Εκείνοι που πήραν δίπλωμα και ανησυχούν για το πως θα πάνε που, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στη σελίδα DriveMe.GR. Η ForthNET σε συνεργασία με την InfoCharta δημιούργησε ένα αναλυτικό vortal που καλύπτει τις πόλεις "Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο" και τις γύρω περιοχές, με αναλυτικούς εκτυπώσιμους χάρτες και πολλές άλλες πληροφορίες.

 

 

 

Μπορώ να βρω στοιχεία για όλα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας ;

Η OTEnet σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, δημιούργησαν ένα δικτυακό τόπο τον οποίο ανανεώνουν από το 1997, όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Με χάρτη επιλογών και εύχρηστο μενού αναζήτησης, η ιστοσελίδα All-Hotels.GR παρέχει χρήσιμα στοιχεία για όλα τα ξενοδοχεία της χώρας μας, ώστε να αποφασίσετε που θα περάσετε καλοκαιρινές σας διακοπές.


 

Έχει το Internet πληροφορίες σχετικά με τα νέα δικαιώματα
και υποχρεώσεις που απέκτησα;

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με παντός τύπου πληροφορίες. Κάποιες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και έγκυρες και είναι καλό να ξέρουμε που να τις βρούμε. Το IN.gr φρόντισε να συλλέξει σε ένα αφιέρωμα με τίτλο "Ο Οδηγός Του Πολίτη" τις πιο αξιόλογες πηγές πληροφόρησης για έναν Έλληνα πολίτη.

Μπορείτε να βρείτε συλλογή συνδέσμων χωρισμένη σε εξειδικευμένους τομείς, με διάφορα χρήσιμα στοιχεία που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ώστε να αξιοποιούμε κάθε δικαίωμά μας και να εκπληρώνουμε κάθε υποχρέωσή μας.

 

Ελπίζουμε να καλύψαμε κάποιες συνηθισμένες απορίες της σημερινής νεολαίας. Μέχρι το επόμενο τεύχος, απολαύστε κάθε στιγμή...