Είστε εδώ: Αρχική > Τεύχη > 04 > Τα Νέα Του Χωριού

Τα Νέα Του Χωριού 04

Το Internet Radio απειλείται

Η ραδιοφωνία μέσω Διαδικτύου, μία σχετικά καινούργια "μόδα" που αμέσως τράβηξε πολύ κόσμο, όπως υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές, κινδυνεύει με εξάλειψη από τους νέους νόμους που έχουν προταθεί στο Κογκρέσο της Αμερικής.

Ο Νομοθέτης του Κογκρέσου πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 21 Μαΐου αν θα δεχτεί τις προτάσεις του Copyright Arbitration Royalty Panel (CARP) σχετικά με τα χρηματικά ποσά που πρέπει να πληρώνουν οι σταθμοί στις δισκογραφικές εταιρείες όπου ανήκουν τα τραγούδια που παίζουν.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1998 όταν το Κογκρέσο ψήφισε το νόμο του "Digital Millenium Copyright Act" (DMCA) ο οποίος αναφέρει πως οι σταθμοί που εκπέμπουν μέσω Internet ή μέσω δορυφόρου, πρέπει να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα και στις εταιρείες που παράγουν τα διάφορα τραγούδια. Μέχρι τότε πλήρωναν δικαιώματα μόνο στους συνθέτες μέσω οργανισμών όπως ο ASCAP, ο BMI και ο SESAC.

Το κόστος των επιπλέον δικαιωμάτων που προτείνει ο CARP είναι πολύ μεγαλύτερο από όσα πλήρωναν μέχρι τώρα οι σταθμοί. Όπως αναφέρουν, είναι τόσο υψηλό που "θα φέρει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν οι περισσότεροι σταθμοί και να μείνουν μόνο όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με το web-casting". Αυτό περιλαμβάνει και τους σχολικούς ή κοινοτικούς σταθμούς, όπως και πολλές άλλες ερασιτεχνικές προσπάθειες.

Η σελίδα που έχει αναλάβει την προώθηση αυτού του κινήματος λέγεται Save Internet Radio και έχει ήδη προξενήσει πολλά σχόλια στον τύπο. Μάλιστα την πρώτη μέρα του Μαΐου, οργάνωσαν ημέρα αντίδρασης όπου οι περισσότεροι σταθμοί σιώπησαν ενώ όσοι δεν είχαν αυτή την ευχέρεια, απλά έκαναν συχνές παύσεις φωνάζοντας "Mayday!".

Οι εξελίξεις θα γίνουν σύντομα γνωστές καθώς όλοι αναμένουν τις αποφάσεις του Κογκρέσου.

Πηγή : Save Internet Radio
Καταγραφή είδησης: 11/05/2002

 

Επιχείρηση "Ιστο-Εκκαθάριση"

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος δικηγόρος της πολιτείας του New Jersey, David Samson, οι αμερικάνικες αρχές έχουν εντοπίσει ύποπτους που διακινούσαν παιδικό πορνογραφικό υλικό στον διαδικτυακό ιστό, από 29 πολιτείες της Αμερικής και 15 άλλες χώρες.

Οι αρχές το κατάφεραν αυτό χρησιμοποιώντας μία ιστοσελίδα παιδικού πορνό. Αφού εξακρίβωσαν ότι οι φωτογραφίες της ήταν αυθεντικές, τον Φεβρουάριο που πέρασε την έκλεισαν και αντικατέστησαν το περιεχόμενο της με νόμιμο υλικό, κρατώντας το ίδιο όνομα και design. Είπαν στα μέλη της ότι απλά έκαναν κάποια ανανέωση, οπότε δεν κίνησαν υποψίες.

Καθώς παλιοί και νέοι χρήστες έστελναν νέο υλικό, τους εντόπιζαν και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές κάθε πολιτείας και χώρας, έβγαζαν ένταλμα σύλληψής τους σαν υπόπτους διακίνησης παράνομου υλικού. Έτσι μέσα σε λίγο καιρό κατάφεραν να εκδώσουν περίπου 200 εντάλματα συλλήψεως και άμεσης κατάσχεσης όλου του υλισμικού και λογισμικού.

Αυτή τη στιγμή μοιράζουν τα εντάλματα στους υπόπτους προσπαθώντας να εξαρθρώσουν πιθανές σπείρες παιδο-πορνογράφων.

Πηγή: Reuters, CNN
Καταγραφή είδησης: 12/05/2002


Έρευνα για το "Hacking"

Η εκπομπή FrontLine του τηλεοπτικού δικτύου PBS αφιέρωσε πρόσφατη εκπομπή της στους "Hackers" και πως τα κατορθώματά τους κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια τα προβλήματα του Διαδικτύου και των διάφορων προγραμμάτων λογισμικού.

Στην κάμερα μίλησαν γνωστοί και άγνωστοι. Ενεργοί και μη "hackers", εγκεκριμένοι επιστήμονες, μέλη μεγάλων τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων και άλλοι. Ο καθένας είπε τη γνώμη του σχετικά με το πως μπορεί να βελτιωθεί η ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τι γίνεται ως τώρα.

Στο on-line αρχείο του FrontLine μπορείτε να βρείτε όλα όσα ειπώθηκαν απομαγνητοφωνημένα αλλά και αποσπάσματα video από την ίδια την εκπομπή. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν συνεντεύξεις με μέλη των "Cult of the Dead Cow" και λοιπούς νεαρούς crackers και hackers κατά των οποίων έχουν γίνει κατά καιρούς μηνύσεις.

Πηγή: PBS - FrontLine
Καταγραφή είδησης: 16/05/2002

Περί ΟΜΗΡΩΝ...

Η ιστοσελίδα OMHROI.GR είναι ένας σχετικά καινούργιος διαδικτυακός χώρος με θέμα την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη σελίδα με διάφορα θέματα που συνεχώς αυξάνονται και από τους δημιουργούς της αλλά και από τους αναγνώστες.

Στους διάφορους τομείς της μπορείτε να βρείτε πληθώρα άρθρων σχετικά με το στρατό ανά τον κόσμο όπως και τις διατάξεις που ψηφίζονται καθημερινά. Το βασικό σύνθημα της σελίδας είναι "Είμαστε όλοι όμηροι" και συμπληρώνει "της θητείας, του εξοπλισμού, του παρελθόντος".

Κρατώντας σχετικά χαμηλούς τόνους, αντιδρούν σε όσα δεν έπρεπε να ισχύουν, επαναστατώντας μέσα από τη σελίδα τους με σκοπό, όπως λένε, "να ανοίξουν με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα το φάκελο Ένοπλες Δυνάμεις".

Πηγή : OMHROI
Καταγραφή είδησης : 12/05/2002