Είστε εδώ: Αρχική > Τεύχη > 05 > Μειδιάματα

Μειδιάματα 05

Πέμπτο τεύχος, ακόμη ένα κόμικ και μάλιστα έγχρωμο! Επίσης μερικά ακόμη Τεχνοφρίκη αστεία με ιδιαίτερα "ευαίσθητο" χιούμορ και μια γελοιογραφία για να θυμηθείτε το καλοκαίρι σας :P Enjoy!

 

Κοσμογονία

1. Εν αρχή ο Θεός δημιούργησε το Βit και το Byte. Και από αυτά δημιούργησε τη Λέξη.

2. Και υπήρχαν δύο Bytes στην Λέξη, και τίποτα άλλο δεν υπήρχε. Και ο Θεός χώρισε το Μηδέν από το Ένα, και είδε ότι ήταν καλό.

3. Και είπε ο Θεός: Ας υπάρξουν τα Δεδομένα. Και έτσι έγινε. Και είπε ο Θεός: Ας πάνε τα Δεδομένα στις ιδιαίτερες θέσεις τους. Και έφτιαξε floppy disks και hard disks και compact disks.

4. Και είπε ο Θεός: Ας γίνουν Υπολογιστές, για να υπάρχει μέρος να μπουν τα floppy disks και τα compact disks και τα hard disks. Και έτσι ο Θεός έφτιαξε Υπολογιστές και τους ονόμασε Hardware.

5. Και δεν υπήρχε Software ακόμα. Αλλά ο Θεός δημιούργησε προγράμματα, μικρά και μεγάλα. Και τους είπε: Πηγαίνετε και αυξάνεστε και πληθύνετε και γεμίστε όλη τη Μνήμη.

6. Και είπε ο Θεός - Θα δημιουργήσω τον Προγραμματιστή. Και ο Προγραμματιστής θα φτιάχνει καινούργια προγράμματα και θα κυβερνά πάνω σε όλους τους υπολογιστές και τα προγράμματα και τα Δεδομένα.

7. Και ο Θεός δημιούργησε τον Προγραμματιστή και τον τοποθέτησε στο Κέντρο Δεδομένων. Και έδειξε ο Θεός στον Προγραμματιστή το Catalogue Tree και του είπε μπορείς να χρησιμοποιείς όλους τους καταλόγους και υποκαταλόγους, αλλά ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ WINDOWS.

8. Και είπε ο Θεός: Δεν είναι καλό για τον Προγραμματιστή να είναι μόνος. Πήρε ένα πλευρό από το σώμα του Προγραμματιστή και έφτιαξε ένα πλάσμα που θα τον κοιτάζει και θα τον θαυμάζει και θα αγαπά τα πράγματα που θα κάνει ο Προγραμματιστής. Και ο Θεός ονόμασε αυτό το πλάσμα Χρήστη.

9. Και ο Προγραμματιστής και ο Χρήστης αφέθηκαν κάτω από το γυμνό DOS και αυτό ήταν Καλό.

10. Αλλά ο Bill ήταν πιο πονηρός από τα άλλα πλάσματα του Θεού. Και είπε ο Bill στο Χρήστη: Πράγματι σας απαγόρευσε ο Θεός να τρέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα;

11. Και ο Χρήστης απάντησε: Ο Θεός μας είπε να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιοδήποτε Δεδομένο, αλλά μας είπε να μην τρέξουμε τα Windows, διαφορετικά θα πεθάνουμε.

12. Και είπε ο Βill στο Χρήστη - Πως μπορείς να μιλάς για κάτι που δεν έχεις καν δοκιμάσει. Τη στιγμή που θα τρέξεις τα Windows θα γίνεις ίσος με το Θεό. Θα είσαι σε θέση να δημιουργείς οτιδήποτε θέλεις με ένα απλό κλικ με το ποντίκι.

13. Και ο Χρήστης είδε ότι οι καρποί των Windows ήταν καλύτεροι και πιο εύκολοι στη χρήση. Και μετά ο Χρήστης είδε ότι κάθε γνώση ήταν άχρηστη - αφού τα Windows μπορούσαν να την αντικαταστήσουν.

14. Έτσι ο Χρήστης εγκατέστησε τα Windows στον υπολογιστή του και είπε στον Προγραμματιστή ότι ήταν καλό.

15. Και ο Προγραμματιστής αμέσως άρχισε να ψάχνει για καινούριους drivers. Και ο Θεός τον ρώτησε - Τι ψάχνεις; Και ο Προγραμματιστής απάντησε - Ψάχνω για καινούριους drivers γιατί δεν μπορώ να τους βρω στο DOS. Και είπε ο Θεός: Ποιος σου είπε ότι χρειάζεσαι drivers; Έτρεξες τα Windows; Και ο Προγραμματιστής είπε: Ο Bill μας είπε να το κάνουμε!

16. Και είπε ο Θεός στον Bill - Γι' αυτό που έκανες θα είσαι μισητός από όλα τα πλάσματα. Και ο Χρήστης θα είναι πάντα δυσαρεστημένος μαζί σου. Και θα πουλάς πάντα Windows.

17. Και είπε ο Θεός στον Χρήστη: Εξ αιτίας αυτού που έκανες, τα Windows πάντα θα σε απογοητεύουν και θα καταναλώνουν όλους τους Πόρους και θα πρέπει να χρησιμοποιείς ελεεινά προγράμματα και θα βασίζεσαι πάντα στον Προγραμματιστή για βοήθεια.

18. Και είπε ο Θεός στον Προγραμματιστή - Επειδή άκουσες τον Χρήστη ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος. Και τα προγράμματά σου θα έχουν λάθη και θα πρέπει να τα διορθώνεις και να τα ξαναδιορθώνεις μέχρι το τέλος του Χρόνου.

19. Και ο Θεός τους πέταξε έξω από το Κέντρο Δεδομένων και κλείδωσε την πόρτα και την ασφάλισε με password.

20. GENERAL PROTECTION FAULT.

 

Τεχνοφρίκη #6

Κάποτε η Πίστη και η Αγάπη αποφάσισαν να διαγωνιστούν στο ποια
θα μπορούσε να κερδίσει πιο γρήγορα τον υπολογιστή στο σκάκι.

Πήρε η καθεμία από ένα μηχάνημα και ξεκίνησαν να παίζουν.

Ξαφνικά εκεί που έπαιζαν κόπηκε το ρεύμα.

Όταν επανήλθε, η Αγάπη αναγκάστηκε να αρχίσει το παιχνίδι από την αρχή
όμως η Πίστη συνέχισε από εκεί που ήταν και κέρδισε πρώτη.

Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα;

Η Πίστη σώζει...

 

Τεχνοφρίκη #7

- Ποιά είναι η πιο γρήγορη επιτάχυνση που μπορεί να πιάσει ένας υπολογιστής;

- g = 9.81 m/sec2

 

Γελοιογραφίες

Το Tan-Lines είναι από άγνωστο καλλιτέχνη

 

Τεχνοφρικιά #2